در بدو پیدایش صنایع نفت و گاز، بروز حریق در مخازن ذخیره سازی و خطوط انتقال مواد نفتی و بطوركلی مایعات قابل اشتعال امری عادی محسوب مي شد. ولي به تدريج با پيشرفت و گسترش اين صنايع، نصب سيستم هاي پيشگيري و مقابله با حريق و نيز تدوين قوانين، استانداردها و دستورالعمل هاي ويژه از طرف سازمانهاي كنترل كننده، نهادها و شركتهاي نفتي معتبر و بزرگ، امروزه كمتر شاهد بروز حريق در مخازن ذخيره سازي مواد نفتي مي باشيم. مخازن ذخیره مواد نفتی دارای انواع گوناگون از جمله مخازن با سقف ثابت، مخازن با سقف شناور یا همان سرباز و مخازن افقی می باشد. از این رو با توجه به تنوع این مخازن روش های گوناگونی برای اطفاء حریق آنها وجود دارد که در همه انواع این سیستم ها کارآمدی و سرعت عمل بالا از مهمترین مواردی است که باید رعایت گردد، چراکه بروز حریق در این مناطق می تواند خسارات جبران ناپذیری برای سرمایه ملی و همچنین آسیب دیدگی احتمالی نیرو های انسانی محیط اطراف مخازن به جای بگذارد.

مراحل اطفاء حریق مخازن نفتی

سرد کردن دیواره مخزن توسط سیستم های پاشش آب
تخلیه مواد نفتی و قابل اشتعال مخزن در صورت امکان
خنک کردن مرتب جداره دیگر مخازن موجود در کنار مخزن آسیب دیده با سیستم های آب پاش و اقدام به خاموش کردن آتش به کمک پاشش فوم در صورت سرایت آتش
پاشش فوم بر سقف و یا محتویات داخل مخزن

تعبیه درست تمام نازل های پاشش فوم و آب، لوله کشی و همه مراحل طراحی یک سیستم اعلام و اطفاء حریق می تواند بر میزان کارایی سیستم در زمان خطر تأثیرگذار باشد. شرکت مهرگان اتصال با تکیه بر نیروهای متخصص خود و با همکاری معتبرترین شرکت های خارجی به طراحی، تولید و تأمین انواع سیستم های اعلام و اطفاء حریق مطابق با استانداردهای روز دنیا می پردازد.

نظرات دوستان

مهرگان اتصال